MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Savršena kombinacija ljute paprike i tajnog sastojka – svi će vam tražiti recept
Sastojci:
600 g pasulja
4 kašičice soli
2 kašike crvene mljevene paprike
2 crna luka
4 čena bijelog luka
nana
2 ljute paprike
Priprema:
Pasulj sipajte u šerpu, prelijte vodom i ostavite preko noći da odstoji. Nakon toga procedite, pa sipajte novu vodu, dodajte crni luk isječen na rebarca, pa posolite i pobiberite. Kad proključa dodajte svježe listove nane, a onda kuvajte još 10 minuta. Povremeno promešajte. Pasulj sa sve vodom, lukom i začinima sipajte u zemljanu posudu ili vatrostalnu tepsiju. Pospite mljevenom crvenom paprikom i promiješajte. Ubacite i cijele čenove bijelog luka, pa promiješajte i sipajte još vode. Preko stavite cijele paprike, a ako ne volite ljute, možete da koristite i obične. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta, a onda ako je potrebno sipajte još vode i pojačajte temepraturu na 200°C. Pecite još 20-25 minuta. Povremeno pogledajte da li treba da dospete još vode.
BONUS VIDEO: