PIJANI PREBRANAC Pikantno jelo krcato začinima i zaliveno omiljenim pićem
Sastojci:
1/2 šolje smeđeg šećera
1/3 šolje jabukovog sirćeta
1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)
600 g pasulja
1 crni luk
1 ljuta papričica
2 kašike senfa
1 kašika slatke paprike
1 kašičica bibera
2 kašičice soli
1 kašičica bijelog luka u prahu
1/2 kašičice origana
1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike
1 flaša piva
slanina
Priprema:
U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos. Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali. Zatim dodajte sjekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, bijeli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mljevenu papriku. Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša. Sipajte smjesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.
BONUS VIDEO: