ČOKOLADNI KOLAČ SA KEKSOM Top zamjena za tortu na slavskoj trpezi
Sastojci:
350 ml vode
150 g keksa
500 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
500 g maskarpone sira
150 g bele čokolade
150 g nutele
20 g mliječne čokolade
Recept za čokoladni kolač sa keksom:
Umočite keks u vodu i redajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Umutite slatku pavalku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Podijelite smjesu na 2 jednaka dijela, pa u jedan dodajte istopljenu bijelu čokoladu i lepo sjedinite, a u drugi dodajte nutelu i lijepo sjedinite. Pola bijelog fila za kolač sipajte preko keksa, pa opet poredajte keks. Zatim sipajte pola crnog fila za kolače i opet poreađajte keks. Ponovo ide bijeli fil, keks, pa na kraju i preostali crni fil za kolače (ostavite 2 kašike fila), pa keks. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Gotov kolač premažite odvojenim filom (samo vrh) i ukrasite rendanom čokoladom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- čokoladna torta