BRŽE, ZDRAVIJE, A JEDNAKO UKUSNO Kroketi od piletine kao iz restorana
Svi obožavaju da jedu krokete od piletine ali ne morate ih kupovati gotove i peći u dubokom ulju. Čak je veoma jednostavno da ih sami napravite u zdravijoj varijanti, sa dodatkom povrća po izboru. Kombinujte ono što volite i ne volite mnogo da jedete, kako biste isprobali i neke nove ukuse.
Sastojci:
– 1 srednja šargarepa 80 g
– 200 g karfiola
– 450 g mljevene piletine
– 2 kašičice začina po izboru- origano, bosiljak, majčina dušica, ruzmarin
– 1 kašičica bijelog luka u prahu
– 80 g prezli
Priprema:
Zagrijte rernu na 180C. Dodajte karfiol i šargarepu u procesor za hranu i miješajte dok se ne isjeckaju na sitno. U veliku posudu dodajte sve sastojke. Miješajte dok se ne sjedine. Zahvatite oko 1 kašiku mješavine i rukama oblikujte kuglice. Dodajte prezle u veliki tanjir ili činiju. Uvaljajte u prezle loptice. Lagano poravnajte. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte uljem, da bi kroketi bili hrskaviji (opciono). Pecite 20-25 minuta, prevrćući poslije 10 minuta na drugu stranu. Služiti tople.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti