BIJELI ANĐEO TORTA SA JAGODAMA Idealna osvježavajuća ljetna poslastica
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
1,5 l mlijeka
5 pudinga od vanile
100 g bijele čokolade
1 margarin
50 g šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
15-20 jagoda
Još:
200 ml slatke pavlake
3 kašike džema od jagoda
70 g bele čokolade
1 kašika ulja
jagode
Priprema:
Puding pomiješajte sa 200 ml mlijeka, pa razmutite tako da nema grudvica. Preostalo mlijeko sipajte u šerpu i kada se zagrije dodajte puding, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Na kraju dodajte bijelu čokoladu i kuvajte, uz miješanje, dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i dodajte ohlađenom pudingu, pa sve zajedno umutite mikserom. Na kraju umutite slatku pavlaku. Koru premažite žutim filom, pa poređajte jagode isječene na kolutove, a onda premažite bijelim filom. Zatim ponovite sve dok ne utrošite sastojke. Posljednji red treba da bude kora, a onda cijelu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom (u tankom sloju). Umutite slatku pavlaku, pa dodajte džem i lagano umiješajte. Premažite cijelu tortu, pa istopite bijelu čokoladu sa uljem i prelijte po vrhu. Ostavite u frižideru da se stegne.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- jagode
- torta sa jagodama