PRIJEDLOG ZA DORUČAK Australijski tart
Izdvojite malo vremena i napravite doručak iz snova:
SASTOJCI:
100 g samljevenih ovsenih pahuljica
(ili integralnog brašna)
1 kašičica praška za pecivo
50 ml maslinovog ulja
300 g narendane tikvice
120 g slanine
120 g kačkavalja
so, biber
PRIPREMA:
Slaninu isjeckajte i propržite na tavi bez dodavanja masnoće.
Za to vrijeme tikvicu operite, posušite i narendajte u veću činiju na krupnu stranu ribeža (ne morate je guliti ukoliko je kora u redu). Nakon toga u istu činiju narendajte i kačkavalj.
Zatim u smjesu dodajte jaja, samljevene pahuljice, prašak za pecivo, ulje, so i biber. Nemojte mnogo soliti jer su i slanina i sir slani, dovoljno je do pola ravne kašičice soli.
Smjesu izlijte u kalup za pečenje obložen pekpapirom (prečnika 26 cm) i poravnajte.
Australijski tart pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, dok ne počne da se odvaja od stranica kalupa i ne porumeni (oko pola sata).
- Tagovi
- RECEPT DANA