Potrebno je:

500 g kora za baklavu
150 g šećera
500 g mljevenih oraha
250 g griza
1 prašak za pecivo

Za preliv


500 g šećera
500 ml vode
1 vanilin šećer
1 kašičica soka od limuna

Priprema:

Za fil izmešajte šećer, griz i prašak za pecivo, pa dodajte 50 ml vode da dobijete ujednačenu masu i podijelite na 10 dijelova. Odvojte 20 kora. Raširite jednu koru, poprskajte uljem, stavite preko drugu koru, poprskajte uljem. Na jedan kraj kore stavite deo fila i čvrsto urolajte. Uradite isto sa ostalim korama i filom da dobijete 10 rolnica. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite uljem i isjecite na komade dužine 5 cm. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata ili dok ne dobiju smeđu boju. Za preliv stavite oba šećera i vodu da provre, pa kuvajte još 5 minuta i dodajte limu. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.