Potrebno je:
Za nadjev:
1 kg nakiselih jabuka
200 g šećera
vanilin šećer
kesica cimeta
Za kore:
400 g griza
400 g brašna
200 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Priprema:
Oljuštite jabuke, pa ih izrendajte i pomješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Pleh u kom ćete peći pitu obložite pek-papirom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i šećer. Na dno pleha sipajte trećinu mase za koru, pa preko nje sipajte polovinu smjese za nadjev. Opet sipajte trećinu mase za koru, stavite ostatak smjese za nadjev i odozgo sipajte preostalu trećinu smjese za koru. Pecite na 180 stepeni otprilike 40 minuta. Po želji, pitu možete da prelijete sokom od jabuka i da je pospete šećerom u prahu.