Sastojci:



  • 8 velikih jaja

  • 180 g sitnog bijelog sira

  • 2 kašičice senfa

  • 3 kašike svježe mirođije, sjeckane

  • 1,5 kašike svježeg vlašca sjeckanog

  • 1-2 kašike sitno isječenog crvenog luka

  • 1 kašičica limunovog soka

  • 1 kašičica bijelog luka u prahu

  • 1/8 kašičice soli ili po ukusu

  • 1/4 kašičice crnog bibera ili po ukusu


Priprema:


Za salatu prvo pripremite tvrdo kuvana jaja. Stavite jaja u lonac sa hladnom vodom koja pokriva jaja oko centimetar iznad. Kada voda počne da ključa, isključite vatru, poklopite i ostavite da se kuvaju 11-12 minuta.


Kada se ohlade, očistite jaja i nasijecite ih. U međuvremenu izblendirajte sir, dok smjesa ne postane kremasta. U posudi pomešajte sir, senf, mirođiju, vlašac, crveni luk, limunov sok, so i biber. Miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte u smjesu jaja i servirajte.

BONUS VIDEO: