Sastojci:



  • 500 g telećeg mesa, isječenog na kockice

  • 2 glavice luka, sitno isjeckane

  • 2 velike šargarepe, oljuštene i isječene na kockice

  • 1 praziluk, očišćen i sitno isjeckan

  • 200 ml grčkog jogurta

  • 2 kašičice mješavine suvih začina

  • biber, po ukusu

  • 100 ml ulja

  • 2 kašike mekog brašna

  • 1 peršun, sjeckani








Recept za domaću teleću čorbu sa povrćem:



Kako biste napravili teleću čorbu zagrijte ulje i pržite teletinu 5 minuta na jakoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte šargarepu, praziluk i luk, pa pržite oko 10 minuta da povrće omekša. Kada meso porumeni, sipajte postepeno mlaku vodu da pokrije meso i povrće do vrha šerpe, dodajte mješavinu suvih začina ili posolite, smanjite vatru na srednju i ostavite da se lagano kuva oko sat vremena. Skinite dodatnu masnoću koja se stvara oko ivica lonca.

U šoljici pomiješajte brašno i kutlaču supe, dobro promiješajte da se mrvice razbiju dok ne dobijete glatku smjesu. Kada su meso i povrće skuvani, a čorba se smanjila za ⅓ tečnosti, umiješajte mješavinu brašna i odmah sklonite sa vatre. Dobro promiješajte i ohladite oko 10 minuta.

Dodajte jogurt i biber. Prije nego što skinete sa vatre, dodajte sjeckani peršun. Pokrijte i ostavite da se malo ohladi. Servirajte sa kašikom jogurta. Uživajte.

BONUS VIDEO: