Sastojci:
Potrebno je:
- 300 g Mljevene Plazme
- 400 g prah šećera
- 200 g maslaca
- 300 g kikiriki putera
Glazura:
- 150 g kikiriki putera
- 200 g mliječne čokolade
- 50 g sjeckanog kikirikija
Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“ vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte OVDJE.
Priprema
- U činiju sipamo mljevenu plazmu i prah šećer. Promiješamo špatulom smjesu.
- Dodamo kikiriki puter i rukom smjesu lijepo sjedinimo. Na kraju dodajemo otopljeni maslac i nastavimo sa miješanjem.
- Kada se smjesa lijepo sjedinila prebacimo je pleh obložen pek papirom. Rukom lijepo smjesu utapkamo i poravnamo špatulom.
- Pleh ostavimo 15tak minuta da se ohladi u zamrzivaču.
- U međuvremenu pripremimo glazuru. U otopljenu čokololadu dodamo kikiriki puter i lagano špatulom miješamo dok se smjesa lijepo ne sjedini.
- Glazuru prelijemo preko ohlađenog kolača i pospemo sjeckanim kikirikijem. Ostavimo da se kolač dobro ohladi. Siječemo kocke željene veličine i uživamo u divnom ukusu. Prijatno.
BONUS VIDEO: