Sastojci:


Potrebno je:



  • 300 g Mljevene Plazme

  • 400 g prah šećera

  • 200 g maslaca

  • 300 g kikiriki putera


Glazura:



  • 150 g kikiriki putera

  • 200 g mliječne čokolade

  • 50 g sjeckanog kikirikija


Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“ vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte OVDJE.


Priprema



  1. U činiju sipamo mljevenu plazmu i prah šećer. Promiješamo špatulom smjesu.

  2. Dodamo kikiriki puter i rukom smjesu lijepo sjedinimo. Na kraju dodajemo otopljeni maslac i nastavimo sa miješanjem.

  3. Kada se smjesa lijepo sjedinila prebacimo je pleh obložen pek papirom. Rukom lijepo smjesu utapkamo i poravnamo špatulom.

  4. Pleh ostavimo 15tak minuta da se ohladi u zamrzivaču.

  5. U međuvremenu pripremimo glazuru. U otopljenu čokololadu dodamo kikiriki puter i lagano špatulom miješamo dok se smjesa lijepo ne sjedini.

  6. Glazuru prelijemo preko ohlađenog kolača i pospemo sjeckanim kikirikijem. Ostavimo da se kolač dobro ohladi. Siječemo kocke željene veličine i uživamo u divnom ukusu. Prijatno.


BONUS VIDEO: