Sastojci:



  • 300 g briketa špinata

  • 450 g krompira

  • maslinovo ulje

  • 1 čen bijelog luka

  • 80 g prezli

  • 40 g parmezana

  • 200 ml vode

  • so, biber

  • 1 jaje

  • 150 g mocarele


Kako se prave ćufte:


Ćufte su mnogima omiljene i to one mesnate, ali sada probajte i ove sa krompirom i špinatom i uživajte u ukusu.


Krompir oljuštite i stavite da se kuva. Na maslinovom ulju propržite brikete spanaća, čen bijelog luka (ne sjeći ga), dodajte 200ml vode, poklopite i krčkajte 10 min. Začinite po ukusu i izvadite bijeli luk. Špinat dobro ocijedite pa isjeckajte. Kuvan krompir izgnječite pa pomiješajte sa špinatom. Dodajte parmezan, jaje, so i biber. Dobro sve umiješajte i pravite loptice. Radi lakšeg oblikovanja ruke nauljite.







Mocarelu isjeckajte na sitne kockice, pa svaku kockicu stavite u sredinu ćufte. Uvaljajte u prezle i ređajte na pleh obložen pek papirom. Preostalu mocarelu stavite na vrh svake ćuftice. Pecite na 180 stepeni 25 minuta.

BONUS VIDEO: