500 g tankih kora za pitu
500 g kuvanog paradajza
6 strukova mladog crnog luka
800 g šaminjona
2 šoljice pirinča
so i biber po ukusu
bosiljak ili drugi začin po želji
Priprema:
Skuvajte pirinač i ostavite ga sa strane.
Rernu uključite na 200 stepeni.
Isjeckajte šampinjone i luk na kolutiće (bijeli i zeleni dio).
U tavu uspite malo kuvanog paradajza, toliko da prekrije dno, potom dodajte luk i dinstajte tako nekoliko minuta. Dodajte šampinjone, poklopite i dinstajte dok ne omekšaju i puste vodu. Skinite poklopac, nastavite sa dinstanjem, ali pazite da tečnost ne ispari potpuno.
U povrće dodajte pirinač, so i biber i druge začine po želji i još malo paradajza, koliko je potrebno da prekrije dno. Izmiješajte sve sastojke i sklonite sa ringle, da se prohladi.
Dno tepsije za pečenje obložite pek-papirom, stavite jednu koru, premažite je paradajz-sosom, potom drugu koru i opet premažite, a zatim i treću koru premažite i dodajte nadjev. Narednu koru opet premažite kuvanim paradajzom, pospite nadjevom i tako ponavljajte dok imate kora i nadjeva.
Na vrh idu dvije kore koje su, svaka, premazane kuvanim paradajz-sokom.
Ubacite pitu u rernu i pecite pola sata. Čime je izvadite iz rerne, još jednom je premažite paradajz-sokom, prohladite i poslužite, piše Telegraf.
BONUS VIDEO: