Naime, sprema se jednostavnije, a tajna njegovog posebnog šmeka krije se u suvoj slaninici koja se malo proprži.
Važno je da se meso dugo krčka, kako bi bilo što sočnije i mekše, a možete ga služiti uz prilog po želji, najbolje uz krompir ili tjesteninu.
Neophodne namirnice:
700 g junećeg mesa
150 g suve slanine
tri glavice crnog luka
tri čena bijelog luka
200 ml bijelog vina
200 ml junećeg bujona
200 ml soka od paradajza
jedna kašičica začinske paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
so, biber
Način pripreme:
Meso isijecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isječen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso.
Ubacite sitno sjeckani bijeli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta.
Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promiješajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano.
Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode, prenosi Stil.
BONUS VIDEO:
;sttick=0