Sastojci:
4 jajeta
prstohvat soli
300 grama šećera
200 grama mljevenih oraha
2 kašike prezle
2 kašike brašna
korica limuna
sok i korica narandže
200 grama margarina
200 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Za biskvit odvojite bjelanca od žumanaca, pa bjelancima dodajte prstohvat soli i mikserom umutite čvrst snijeg uz postepeno dodavanje pola količine šećera. Dodajte mješavinu mljevenih oraha, prezle i jedne kašike brašna, pa špatulom lagano izmiješajte.
Smjesu rasporedite u pleh dimenzija 35×22 centimetara obložen pek-papirom i pecite dvadesetak minuta na 180 stepeni. Za krem u posudu pogodnu za kuvanje na pari stavite žumanca, drugu polovinu količine šećera, sok i koricu narandže i kašiku brašna pa viljuškom sve dobro izmiješajte.
Kuvajte na pari desetak minuta, uz stalno miješanje dok se krem ne zgusne. Prohladite do sobne temperature pa dodajte komad po komad omekšalog margarina i mikserom sve sjedinite u pjenasti krem. Sa ohlađenog biskvita skinite papir i premažite ga kremom. Odozgo premažite i dekorišite umućenom slatkom pavlakom i kolač dobro ohladite u frižideru, piše Večernji list.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
;sttick=0