Sastojci:



  • 500 g fete

  • 1 glavica bijelog luka

  • 1 kašika meda

  • maslinovo ulje po želji


Priprema:


Ako volite kremaste, slane i punog ukusa namaze koji se pripremaju za 5 minuta – ovaj recept će vas oduševiti. Spoj slane fete, aromatičnog bijelog luka i blage slatkoće meda daje savršeno izbalansiran ukus koji se uklapa uz sve – od tost hljeba do povrća i mesa sa roštilja. Bez kuvanja, bez komplikacija, a efekat – wow.





Savjet:

Za još intenzivniji ukus, koristite fetu koja je malo zrelija i bogatija po teksturi, a bijeli luk možete prvo peći u rerni umotan u foliju – biće blagog, karamelastog ukusa koji se topi u ustima.


 





Cijele čenove belog luka propržite, pa ih ubacite u blender zajedno sa fetom i medom. Možete dodati i omiljene začine po želji. Dobro izblendiraje i vaš namaz je spreman.

Ovaj namaz sjajno ide i kao sos za grilovano meso, kao premaz za sendviče ili čak kao umak uz čips od leblebija.


" data-video-id="7106187156376341803">