Sastojci:



  • 200 g margarina

  • 250 g čokolade

  • 2,5 kašike meda

  • 250 g šećera

  • 150 ml koka kole

  • 80 g krupno mljevenih lješnika

  • 80 g krupno mljevenih badema

  • 250 g mljevenog keksa


Za glazuru:



  • 150 g čokolade

  • 3 kašike ulja


Recept za posne toblerone:


Kako biste napravili kolač, lagano zagrijte margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu i miješajte da se sve sjedini. U smjesu ubacite bademe, lješnike i keks. Pripremite trouglasti pleh za kolače tako što ćete da obložite najlonskom folijom. Nakon toga smjesu izlijte u kalup.

Ubacite u frižider da se što prije stegne. Kada se stegne, izvadite ga iz kalupa, a prethodno otopite čokoladu sa uljem, na pari. Prelijte kolač glazurom kolač i ostavite da se glazura stegne. Nakon toga ga isijecite na tanke šnite.

BONUS VIDEO: