Potrebno je:

400 g piškota
4 jaja
200 g šećera
2 burbon vanilin šećera
500 g maskarpone sira
250 ml slatke pavlake
600 g jagoda (smrznute)
100 ml ruma
sok od limuna
nekoliko jagoda za dekoraciju

Priprema

Umutite šećer sa žumancima i vanilinim šećerom dok smjesa ne postane kremasta, pa dodajte maskarpone sir. Umutite slatku pavlaku u šlag, pa umješajte u fil. Umutite čvrsti snijeg od 3 kašike šećera i belanaca pa dodajte u fil. Onda fil stavite u frižider. Isjeckajte jagode, pa pola količine umutite mikserom, dodajte limunov sok i rum. Zatim premažite dno kalupa sa malo fila pa redajte piškote umočene u sok od jagoda, prelijte sa pola fila i isječenim jagodama (druga polovina jagoda), ređajte piškote pa pokrijte filom. Ostavite tiramisu u frižideru preko noći. Sutradan pre serviranja dekorišite jagodama.