BOGAT VITAMINOM A Razlika između margarina i maslaca
Aloonline.ba | Žena ∙ 24.03.24 19:47 ∙ 0
Pravi se od mlijeka ili umućene pavlake. Ima visok sadržaj zasićenih masti ali i vitamine A i E.
Mliječni proizvod napravljen od biljnih masti. nastaje industrijskim procesom hidrogenizacije biljnih ulja. Ono što je loša strana ovog procesa je nastajanje transmasne kiseline koje štetno utiču i na krvne sudove. Pogodan je zbog niže cijene, manje kalorija i tečnije strukture. Za mazanje na hljeb npr pogodniji je margarin dok je za prženje bolji maslac, prenosi Alo.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
7°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
6°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
16°C