KROMPIR NIKADA NEMOJTE DA PODGRIJAVATE Na taj način rizikujete zdravlje
To otežava varenjem i može izazvati osjećaj težine. Ali ako obično zagrijavate pečeni krompir, ali vam se ne sviđa rezultat, niste u manjini.
Pečeni krompir je teško vratiti u život kao i picu.
Pečemo hladan krompir
Krompir je najukusniji zagrijan u rerni jer ostaje sočan. Zagrijte rernu na 180 °C, a krompir izvadite iz frižidera na vrijeme da se zagrije na sobnu temperaturu. Da budu hrskave, zagrijte ih na roštilju ili plehu. Pecite ih 15 do 20 minuta.
Ne koristimo vodu
Iako je podgrijavanje u mikrotalasnoj pećnici najbrže, često može previše isušiti krompir. Da biste to spriječili, najbolje je krompir isjeći na pola, poprskati vodom i staviti u rernu zajedno sa šoljom vode napunjenom do trećine.
Podgrijavamo na jakoj temperaturi
Pečeni krompir možete prepoloviti i zagrijati u tiganju sa malo maslinovog ulja na umjerenoj vatri. Po tri minuta sa svake strane je dovoljno da bude hrskavo