Brza pita sa tikvicama
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 08.09.22 15:10 ∙ 0
Za ovu pripremu trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke
Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.
Sastojci:
5 jaja
150 g glatkog brašna
1½ kašike praška za pecivo
380 g naribane tikvice
1 glavica luka
200 g slanine
90 g naribanog sira
40 ml maslinovog ulja
Sol po ukusu
Biber po ukusu
Priprema:
Zagrijte peć na 170 stepeni. Luk očistite i sitno narežite, slaninu nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama.
U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte mutilicom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, slaninu, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.
Lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu.
Stavite u peć na 30 minuta. Izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
10°C
Sarajevo
2°C
Banja luka
8°C
Mostar
3°C
Tuzla
-1°C
Bihać
7°C
Bijeljina
8°C
Zenica
3°C
Prijedor
9°C