ZA DOBAR POČETAK DANA! Pahuljaste vafle s limunom
Ovaj recept za vafle ima dva bitna sastojka – limunovu koricu i sok te kiselo vrhnje. Slasno osvježenje koje će donijeti limun bit će dodatno naglašeno korištenjem kiselog vrhnja, a sve će se na kraju zaokružiti u zamamni okus koji će se odlično stopiti s javorovim sirupom.
Nije važno želiš li ih poslužiti ujutro kao doručak ili naveče kao lagani i slasni zalogaj, ovi vafli dobro će doći u bilo kojoj prigodi. Nadalje, osim javorova sirupa, s njima će se odlično složiti i curd od limuna te bobičasto voće.
Sastojci:
180 g brašna
1 žličica praška za pecivo
3 žlice šećera
1/4 žličice soli
2 limuna
1 žlica limunovog soka
2 jaja
2 žlice maslaca
230 ml kiselog vrhnja
100 ml mlijeka
Priprema:
Naribajte koricu oba limuna. Pomiješaj brašno s preškom za pecivo, soli i koricom limuna. Jaja izmiksaj sa šećerom pa dodaj maslac, kiselo vrhnje, mlijeko i žlicu limunovog soka. Dodaj suhe sastojke pa sjedini uz pomoć drvene žlice. Premaži kalup za vafle s malo ulja, zagrij ga i kreni peći vafle. Doziraj smjesu u kalupe ovisno o veličini kalupa. Vafle peci dok tijesto ne porumeni, od tri do pet minuta (ovisno o aparatu za vafle koji koristiš). Prelij ih javorovim sirupom i posluži.
BONUS VIDEO: