UKUSNA RIŽA SA piletinom i povrćem!
Recepti sa piletinom i pirinčem su uvijek popularni i poželjni, a kombinacija ove dvije namirnice ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Sastojci:
- 500 gr pilećeg bijelog mesa
- 250 gr pirinča
- 150 gr kukurza šećerca
- 200 gr boranije
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 3 čena bijelog luka
- so, biber
- svjež peršun za posipanje
- ulje
Priprema:
Piletinu isijecite na kocke srednje večine, pa ih stavite u šerpu sa vodom da se kuvaju na umjerenoj temperaturi.
Crni i bijeli luk isijecite sitno, a papriku i šargarepu na kockice.
Kuvanu piletinu izvadite iz vode i odložite je u drugu posudu.
U šerpu sipajte malo ulja, pa crni luk i šargarepu popržite zajedno, a onda dodajte piletinu, pirinač, bijeli luk, papriku, kukuruz i boraniju. Začinite po ukusu solju i biberom.
Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu da ogrezne, i ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi.
Kada je pirinač na pola gotov, pilav preručite u pouljenu posudu za pečenje i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata.
Gotovo jelo pospite svježim peršunom i poslužite.