NAŠ PRIJEDLOG ZA POSNI RUČAK: Lignje na žaru!
ALOONLINE.BA/VESTI-ONLINE.COM | Žena ∙ 07.12.21 11:42 ∙ 0
Sastojci:
– 800 g očišćenih lignji
– 2 kašike brašna
– 1/2 šolje ulja
– 1 limun
– so
Priprema:
Oprati očišćene lignje i nasjeći ih na kolutove.
Osušiti ih od vode, posoliti ih i uvaljati u brašno, pa ih ispržiti u vrelom ulju do svijetlo zlatne boje.
Poslužiti lignje sa krompir pireom ili salatom od svježeg povrća.
- Tagovi
- lignje
- posni ručak
- post
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C