UKUSAN DORUČAK KOJI VRAĆA U DJETINJSTVO Kačamak sa čvarcima i pavlakom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 29.02.24 06:30 ∙ 0
Sastojci:
– kukuruzno brašno
– 1/2 l vode
– so
– ulje
– 1 glavica crnog luka ili 2 struka mladog
– malo sitnih čvaraka
– 100 g sira
– 200 g pavlake, kiselog mlijeka ili jogurta
Priprema:
U vodu staviti soli, pa kad provri dodavati brašno i miješati da nema grudvica. Kačamak ne smije da bude jako tvrd. Kuvati (ili peći) oko 5-6 min. Skloniti sa ringle. Na ulju propržiti sjeckan luk, pa dodati čvarke. U činiju na dno staviti pavlaku, kajmak, kiselo mlijeko ili jogurt (šta god da imate), pa viljuškom skidati kačamak sa varjače. Dodati pavlaku, pa čvarke i sir, pa opet kačamak i tako redom dok se ne utroši. Odozgo staviti čvarke i sir. Služiti toplo, prenosi portal Stvar ukusa.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
10°C
Banja luka
15°C
Mostar
11°C
Tuzla
7°C
Bihać
14°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
16°C