TORTA KOJU ĆETE PRAVITI KONSTANTNO Spoj čokolade i kokosa oduševiće sve
Kora:
6 jaja
10 kašika šećera
50ml ulja
50ml mlijeka
5 kašika mekog brašna
2 pune kašike kakao praha
10gr praška za pecivo
Ganaš za premazivanje kore:
300ml slatke pavlake
200gr čokolade
Fil:
700ml mlijeka
80gr pudinga sa ukusom slatke pavlake (ili 80gr gustina)
6 kašika šećera
60 gr kokosa
200ml slatke pavlake
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni da se zagrije. Ulupati bjelanca sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati postepeno žumanca, ulje i mlijeko uz mućenje.
Prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti miješanjem. Istresti u obložen pleh 35 x 25cm i staviti da se peče 25 do 30 minuta zavisno od rerne. Dok se kora peče skuvati fil. Pomiješati puding, šećer i 200 ml mlijeka, a preostalih 500 ml staviti na vatru da provri.
Prije nego što provri dodati kokos, a zatim i puding i miješati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se hladi. Kada se kora ohladi pošto će ona pre otopiti čokoladu u slatkoj pavlaci. Preseći koru na dva dijela, obje isprskati mlijekom, donju više, gornju manje (kako biste je lakše prenijeli). Na kore premazati otopljenu čokoladu (ganaš).
Ostaviti da se stegne dok se ohladi fil potpuno. Ohladjen puding izmiksirati. Posebno umutiti slatku pavlaku, onih 200ml. Po malo dodavati slatku pavlaku filu i mutiti. Na prvu koru nanijeti pola fila, pa staviti drugu koru i nanijeti ostatak fila.
Dekoracija po izboru. Ohladiti i poslužiti. Prijatno!
BONUS VIDEO: