SOČNA I UKUSNA PRSTE DA POLIŽEŠ Pečena svinjetina s kestenima i slaninom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 09.01.23 07:00 ∙ 0
Sastojci:
- dvije grančice žalfije
- dvije grančice ruzmarina
- pet čenova bijelog luka,
- 500 g svinjetine,
- so,
- svježe mljeveni biber,
- 300 g kestena,
- 250 g suve slanine
Priprema:
Isjeckajte žalfiju, ruzmarin i bijeli luk. Dodajte isječenu svinjetinu,pa cjelokupnu smjesu začinite i ostavite da odstoji dva sata.
Ogulite kestene. U posudu za pečenje stavite svinjetinu, kestene i slaninu, pa stavite u rernu da se peče na 180 stepeni.
Ostavite da se peče jedno 90 minuta, ukoliko meso bude „živo“ slobodno ostavite još da se peče.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RASKOŠ OKUSA Posna čoko baklava
18:25 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
18°C