SLANI UŽITAK ZA DORUČAK ILI VEČERU Posni mafini sa paprikom, pečurkama i prazilukom
Sastojci:
– 230 g brašna
– 200 ml biljnog mlijeka
– 50 ml ulja
– 1 kesica praška za pecivo
– 1 kašika soka od limuna
– 1 crvena paprika
– 1 kašičica ajvara
– 1/2 praziluka
– 100 g pečurka
– 1 kašičica korijandera
– 1 kašičica origana
– 1 kašičica soli
– 2 kašike sjemenki bundeve
– 2 kašike sjemenki suncokreta
– 1 kašika maka
– 1 kašika susama
Priprema:
U posudi pomiješajte mlijeko sa uljem i limunovim sokom, pa posolite. Postepeno dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo i dobro sjedinite sastojke. Ako je smjesa mnogo gusta dodajte vode ili mlijeka. U smjesu dodajte papriku isjeckanu na sitne kockice, kao i pečurke, praziluk i ajvar. Začinite i opet promiješajte da se sve sjedini. Zatim sipajte u kalup za mafine koji ste premazali margarinom, ali ne do vrha. Pospite sjemenkama i pecite u zagrijanoj rerni na 170°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti