SAVRŠEN PRIJEDLOG ZA RUČAK Kraj radne sedmice proslavite uz sočnu i ukusnu piletinu
POTREBNI SASTOJCI:
450 grama piletine
100 grama brašna
2 limuna
2 kašike maslinovog ulja
100 ml pilećeg bujona
2 kašike maslaca
2 čehne bijelog luka
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
svježi peršun ili malo bosiljka
PRIPREMA:
Zagrijte rernu na 200 Celzijusa, a u posudi pomiješajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu nasjeckanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina. Nasjeckajte jedan limun na kriške.
U većoj tavi, na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
Okrenite piletinu, ulijte pileći bujon, maslac, bijeli luk i kriške limuna. Prebacite piletinu u rernu i pecite još 15-ak minuta.
Poslužite piletinu uz prilog po želji i sa sosom iz tave u koji možete dodati malo nasjeckanog peršuna ili bosiljka.
BONUS VIDEO: