SAMO DODAJTE TRUNKU ovog praha i jelo od MLJEVENOG MESA će biti bolje od klope iz RESTORANA!
Majstori ovog zanata, to jest iskusni kuvari, tvrde da je dovoljno da dodate samo prstohvat ovog praha koji ćete da rastvorite u malo vode – a rezultat će biti nevjerovatan!
Iako je priprema skoro svakog jela od mljevenog mesa jednostavna, mnogi se bude da im meso povremeno bude malo „žilavo“. Zbog toga, su iskusni kuvari riješili da svi amaterima otkriju tajnu kako da dobijete najbolji ukus i vizuleni izgled, a za ovaj trik će vam samo trebati malo sode bikarbone.
Majstori i velikani u kuhinji tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umiješate u sirovu mljeveno meso i ostavite da odstoji nekih 15 minuta prije kuvanja.
Trik je u prostoj hemijskoj reakciji, soda bikarbona podiže pH vrijednost mesa i time sprječava vezivanje proteina u mesu. Upravo zahvaljujući tome se ne istiskuje višak vode.
- Tagovi
- hrana
- MESO
- mljeveno meso