PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Spremite ukusne posne pljeskavice
Posne pljeskavice od ribe su odlično posno jelo u vrijeme posta kao i običnim danima kada želite ribu na trpezi.
Sastojci:
1, 5kg ribe (bijela, melez, riba manjeg kvaliteta)
1 veći krompir
sredina od pola starog hljeba
1 fant za riblju čorbu
so i biber po ukusu
2-3 čena bijelog luka
malo sode bikarbone
Priprema:
Ribu očistiti pa joj odstraniti glavu i peraja i samljeti je dva puta na sitnoj rešetki. Krompir izrendati na sitno ili i njega izmljeti pa dodati ribi, dodati hljeb i fant, sodu bikarbonu, so i biber po ukusu. Pazite sa solju jer je fant već slan. Sve dobro sjediniti i ostaviti da odstoji sat vrmena u frižideru. Poklopite sa nečim da miris ribe ne bi ostao u frižideru. Kada je smjesa odstajala vaditi po malo smjese, oblikovati u pljeskavice ili ćufte i peći na zagrejanom ulju. Riblje pljeskavice servirati tople, ali su odlične i hladne.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA