PREUKUSNO, A NE GOJI Mahune sa piletinom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 19.08.22 19:02 ∙ 0
SASTOJCI:
- 1 glavica crnog luka
- 400 g pilećeg filea
- 1 veća mrkva
- 4 čena bijelog luka
- 450 g zamrznute žutih mahuna
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica soli
- trećina kašičice bibera
Hladna zaprška:
- 1 kašika slatke mljevene paprike
- 1 kašika brašna
- 100 ml tople vode
PRIPREMA:
Na malo ugrijane masti propržite sitno isjeckan crni luk. Dodajte piletinu isjeckanu na kockice i dinstajte dok ne pobijeli. Zatim u šerpu stavite narendanu mrkvu, sitno isjeckan bijeli luk i začinite.
Na kraju, dodajte mahune, promiješajte i nalijte toplom vodom da ogrezne, poklopite šerpu i kuvajte sve oko pola sata na vatri srednje jačine.
Potom u blender stavite po kašiku mljevene slatke paprike i brašna, 100 ml tople vode i kutlaču skuvanih mahuna.
Izmiksajte i sipajte u jelo pa miješajte da se izbjegnu grudvice, kuvajte još minut-dva i sklonite s vatre.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
8°C
Sarajevo
2°C
Banja luka
8°C
Mostar
4°C
Tuzla
-2°C
Bihać
7°C
Bijeljina
8°C
Zenica
3°C
Prijedor
9°C