PREUKUSAN I JEDNOSTAVAN RECEPT Bataci u pikantnom umaku
Sastojci:
4 veća pileća bataka sa karabatakom
1 glavica luka
2 čena bijelog luka
300 g šampinjona
500 g pelata paradajza
1 feferona
100 g praške šunka
200 g sitne testenine
6 dl pileće supe
2 kašike sjeckanog peršuna
0,5 dl ulja
mješavina začina, biber
Priprema:
Luk isjeći na kocke, pileće batake odvojiti od kostiju, šampinjone isjeći na listove, feferonu i bijeli luk sitno isjeckati, a prašku šunku isjeći na rezance.
Na malo ulja propržiti batake sa obe strane da porumene, izvaditi iz masnoće pa ostaviti na toplom.
U masnoću od bataka staviti luk da se dinsta, kada postane staklast, dodati šampinjone, pelat paradajza, feferonu, bijeli luk i prašku šunku, pa kratko prodinstati.
Nakon kratkog dinstanja povrća i praške šunke dodati tjesteninu, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje pileće supe.
Pred kraj dodati pileće batake, začiniti po ukusu, pa dinstati dok tjestenina ne omekša. Gotovo jelo posuti peršunom.
SAVRŠENO KREMASTA I GOTOVA ZA 15 MINUTA Najbrži recept za lažnu karbonaru
BONUS VIDEO: