PEKARSKI TRIK DA HLJEB I PECIVA OSTANU MEKANI DANIMA Samo dodajte jedan sastojak u tijesto i produžićete im svježinu
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 11.02.24 15:32 ∙ 0
Rijetki su ljudi koji ne vole da jedu ukusna peciva i hljeb, pogotovo kada su svejži i mekani. Sa druge strane, kada obajate, stvrdnu se i počnu da se mrve, više nam nisu tako lijepi privlačni.
Ali šta ćemo sa domaćim tijestom koje smo se potrudili da napravimo, a sada nam se više ne sviđa jer je brzo obajatilo?
Postoji sjajan trik da produžite svežinu testa, a koriste ga pekari kako bi im proizvodi što duže bili mekani i ukusni.
Reč je o dodavanju jednog sastojka u tijesto.
„Samo dodajte kašiku meda u tijesto i kifle, lepinje i hljeb će dugo ostati svježi i neće se mrviti“, kaže profesionalni kuvar iz Haggis Pub & Kitchen.
Isprobajte ovaj trik već sledeći put kada budete mijesili tijesto.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- hljeb
Možda vas zanima
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
14°C