POSNO ČUDO GOTOVO ZA NEKOLIKO MINUTA Čokoladni sufle bez jaja i mlijeka koji se topi u ustima
Sastojci:
160 ml biljnog napitka (sojino, ovseno bademovo… po ukusu)
60 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
25 g kakao praha
5 kašika ulja
2 kašike šećera
3 kašika meda
1/2 kašičice jabukovog sirćeta
prstohvat soli
100 g crne čokolade
Priprema:
Uključite rernu da se grije na 180 stepeni.
Mikserom umutite ulje, med, biljno mlijeko šećer i sirće.
U to dodajte brašno i kakao, prethodno pomiješane sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Sipajte postepeno, uz miješanje, tako da se ne stvore grudvice.
Namažite uljem kalupe i sipajte smjesu do 1/3 kalupa.
Potom odozgo poređajte po sredini mrvljenu ili seckanu čokoladu, pa preko sipajte ostatak smjese.
Najprije uključite da rerne peče samo donjim grijačem, pa tu pecite oko 8-10 minuta, a zatim prebacite na gornji grijač i tako pecite još 5-7 minuta.
Ostavite da odstoji u rerni nekoliko minuta (da ne splasne naglo izlaskom na sobnu temperaturu), pa izvadite.
Servirajte prevrnuto naopako, a po želji možete posuti šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- POSNI DESERTI
- posni sufle