ZDRAVA I POSNA BAJADERA UKUSNIJA OD KALORIČNE Neodoljiv kolač bez keksa, margarina, šećera, mlijeka…
Sastojci:
Za koru
1 i po šolja lješnika ili badema
1 kašika kakao praha
1 šolja suvih urmi
Za krem:
2 šolje indijskog oraha ili pinjola
5 kašika kokosovog ulja
1 kašika ekstrakta vanile
1/2 šolje vode
4 kašike agavinog sirupa
Za čokoladnu glazuru:
1/2 šolje kakaovog maslaca
3 kašike agavinog sirupa ili kokosovog šećera
2 kašike kakao praha
Priprema:
Sameljite krupno bademe ili lješnike koje ste prethodno ostavili da odstoje preko noći u vodi, pa im dodajte urme i kakao i miksajte dok se ne sjedini.
Potom smjesu stavite na dno kalupa obloženog pek-papirom i dobro utisnute oblikujući koru.
Pomiješajte sve sastojke za krem za miksajte dok ne postane gust i gladak.
Time prelijte koru i sve zajedno odložite u frižider.
Zatim otopite kakao maslac na pari, pomešajte to sa ostalim sastojcima i miješajte, pa time prelijte krem i vratite u frižider.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- POSNI DESERTI