IDEALNA POSLASTICA Posna torta sa Nes kafom
AloOnline.ba | Žena ∙ 03.04.24 17:32 ∙ 0
Za kore:
- 100 g šećera,
- 100 g posnog margarina,
- 100 ml vode,
- 1 kesica Nes kafe,
- 300 g brašna,
- 1/2 kesice praška za pecivo.
Za fil:
- 700 ml vode,
- 200 g šećera,
- 4 kesice Nes kafe,
- 7 kašika gustina,
- 250 g posnog margarina,
- 300 g posnog šlaga,
- kisela voda (po potrebi).
Posna torta sa Nes kafom se priprema na sledeći način:
- Umutiti 100 g šećera i 100 g margarina.
- U 100 ml vode sipati kesicu Nes kafe.
- Brašno i prašak za pecivo sjediniti.
- Sve sastojke spojiti i umijesiti glatko tijesto.
- Tijesto podijeliti na tri dijela. Svaki dio razviti na papir za pečenje i staviti na prevrnuti pleh. Peći na 220° C oko deset minuta.
- Fil: Pomiješati 600 ml vode sa 200 g šećera i 4 kesice Nes kafe, pa staviti da proključa.
- Umutiti 100 ml vode i 7 kašika gustina pa dodati u ključalu vodu i skuvati fil.
- Posebno umutiti margarin i sjediniti ga sa ohlađenim filom.
- Šlag umutiti sa kiselom vodom.
- Tortu filovati sljedećim redoslijedom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.
- Tortu ukrasiti po zelji.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
19°C
Mostar
15°C
Tuzla
1°C
Bihać
18°C
Bijeljina
19°C
Zenica
15°C
Prijedor
18°C