Posna pita sa blitvom, šampinjonima i prazilukom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 29.03.23 09:52 ∙ 0
Potrebno je:
8 listova tankih kora
1 praziluk
250 gr šampinjona
1 veza blitve
ulje
kore
Priprema:
Na ulju pržiti sječen praziluk, kad malo omekša ubaciti na listiće šampinjone, i dinstati da omekšaju. Na kraju dodati sječenu blitnu. Posoliti ili staviti suvog začina. Koru raširiti, pa premazati uljem. Staviti drugu koru, pa je premazati uljem. Staviti trću koru pa na nju raširiti nadjev. Pokriti četvrtom korom i po njoj raširiti nadjeva.
Saviti ivice i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim rolatom. Premazati uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta da korice lijepo porumene. Isjeći i poslužiti prohladjene.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Pita
- posna pita
Možda vas zanima
BRZO I UKUSNO Tortilja pita sa sirom i piletinom
06:30 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
18°C