POPULARNA „JOGURTICA“ SA SVJEŽIM KUPINAMA Torta koja će vas oduševiti na prvi zalogaj
Sastojci:
Za biskvit:
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1 jaje
Za kremu:
3 čaše čvrstog jogurta
1/2 l slatkog vrhnja
3 listića želatine
200 g šećera u prahu
300 g kupina
Priprema:
Najprije pripremi biskvit. U posudi izradi žumanjak i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu i zatim umiješaj brašno. U drugoj posudi mikserom izradi bjelanjak u čvrsti snijeg te ga pažljivo umiješaj u smjesu žumanjaka, šećera i brašna.
Biskvit izlij u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peci 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnožutu boju.
Dok se biskvit hladi, pripremi kremu. Najprije umuti slatko vrhnje u šlag.
Listove želatine nakvasi u vodi dok ne omekšaju i zatim ocijedi. Jednu čašu jogurta u loncu zagrij do vrenja i zatim dodaj želatinu i miješaj dok se ne otopi.
U posebnoj posudi pomiješaj preostali jogurt i šećer te dodaj otopljenu želatinu s jogurtom. U smjesu umiješaj i šlag od slatkog vrhnja.
Kada je krema spremna, dodaj svježe kupine i pažljivo promiješaj kako bi ih spojila s kremom.
Kremu izlij na biskvit u kalupu i kolač stavi u hladnjak da se stisne. Serviraj ga hladnog, s nekoliko svježih kupina kao ukras.