Pasulj na sasvim drugačiji način! Ovo morate isprobati!
Sastojci:
pasulj
dimljena domaća slanina,
suho domaće meso,
glavica crvenog luka,
jedna veća mrkva,
celer,
suvi začini: so, vegeta, biber, lovorov list, peršunov list
ulje,
brašno,
mljevena crvena paprika
Priprema:
Pasulj ostaviti par sati potopljenog u vodi. Zatim staviti kuhati. Kada se skuha napola, ocijediti ga. Slaninu i suho meso staviti u posebnu posudu da prokuha.
U pasulj dodajte mrkvu, crveni luk i celer sitno isjeckan, a zatim dodati i prethodno prokuhano suho meso. Začiniti po ukusu sa začinima i kuhajte skroz dok ne postane mekan.
Zaprška:
U tavu staviti malo ulja i dodati brašno po potrebi da se to uprži. Treba paziti da ne zagori. Kada porumeni dodati crvenu mljevenu papriku. Tu zapršku dodati u pasulj koji vri i ostaviti da još malo krčka i onda skinemo sa šporeta.
Prijatno!