OVOM JELU NE TREBA MESO Probajte manastirski paprikaš – jeftin, a izuzetno zdrav
Paprikaš bogat povrćem, bez mesa, osvežavajući i ukusan ručak ili večera, koji će svi voliti. Brzo se pravi, sastojci su jeftini i hranljivi, a većinu njih sigurno imate kod kuće. Ovo je jelo na kašiku koje ća vas okrijepiti tokom ljetnjih vrućina.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 crna luka
- 2 mrkve
- 4 mesnate crvene paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike brašna
- malo aleve paprike
- so, biber
Priprema:
Krompire oljuštite i isjecite na kocke, pa ih stavite u šerpu i nalijte vodom da ogreznu. Crni luk isijecite na listiće, papriku i mrkvu na trakice, pa sve dodajte u šerpu sa krompirom. Kuvajte na umjerenoj vatri, dok povrće skroz ne omekne. Ukoliko ima potrebe dolivajte po malo vode. Brašno pomiješajte sa alevom paprikom, razmutite sa malo vode i sve ulijte u šerpu. Krčkajte dok ne dobijete željenu gustinu i sve začinite po ukusu. Prije služenja peršun sitno nasjeckajte i pospite ravnomjerno po paprikašu.