DOMAĆA TJESTENINA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI Rezanci sa svježim sirom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 18.06.22 06:30 ∙ 0
Tjestenina je na Balkanu vrlo omiljena, a posebno je na cijeni domaća.
Djelimično je to zbog toga što je sama vrlo raznovrsna, umiješana s jajima ili bez njih, od različitih vrsta brašna i maštovito oblikovana.
Sastojci
350 g domaćih rezanaca
2 žlice ulja
80 g slanine
Vegeta ljuta paprika
250 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
so
Priprema
Rezance skuvajte u slanoj vodi. Na ulju popecite slaninu narezan na kocke, dodajte ocijeđene rezance i pospite ih crvenom paprikom. Sve dobro promiješajte, ostavite da se rezanci dobro ugriju, zatim lagano umiješajte protisnuti (propasirani) sir, pa sve istresite u namašćenu vatrostalnu posudu.
Po tome prelijte vrhnje koje ste malo posolili i zapecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
9°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
0°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
9°C