OVAKO FRANCUZI KUVAJU GRAŠAK Najjednostavniji recept za najbolji ukus
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 20.08.23 17:22 ∙ 0
Sastojci:
500 g graška
2 čena bijelog luka
1/2 ljubičastog luka
4 mladog luka (zeleni luk)
60 g putera
1 šolja bujon od povrća
malo zelene salate
1 grančica timijana
1 grančica ruzmarina
Priprema:
U tavi istopite puter (40 g), pa dodajte mljeveni bijeli luk, sitno sjeckani ljubičasti luk, timijan i rumazin. Kratko propržite, a onda dodajte sjeckanu zelenu salatu koju ste isjeckali. Promiješajte i dodajte grašak. Sipajte bujon od povrća i promešajte, pa posolite i pobiberite. Poklopite i kuvajte nekih 10-15 minuta. Sipajte grašak u tanjire, pa u istoj šerpi istopite preostali puter i ukrasite jelo.
- Tagovi
- grašak
Možda vas zanima
NEMA IM MANE Ćufte sa graškom zapečene u rerni
10:06 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
19°C
Mostar
15°C
Tuzla
1°C
Bihać
18°C
Bijeljina
19°C
Zenica
15°C
Prijedor
18°C