OBOGATITE PRAZNIČNU TRPEZU Recept za novogodišnje medenjake
Potrebni sastojci:
300 g brašna
100 g šećera
100 g meda
muskatni orah
jaje
karanfilić za medenjake
cimet
prašak za pecivo
100 g maslaca
Priprema:
Maslac, jaje, med i šećer dobro izmiješati mikserom da bude pjenasto. Dodati brašno, prašak za pecivo, cimet, karanfilić i muskatni oraščić. Sve rukama izmijesiti u glatko tijesto. Razviti na tijesto debljine pola centimetra i vaditi kalupima za medenjake (jelke, mede, zvijezde), pa slagati u pleh koji ste obložili pek-papirom.
Peći 15 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni. U manji sud staviti nekoliko kašika šećera u prahu i pola soka limuna, pa špricom ukrašavajte medenjake, a možete dodati i jestive perlice i mrvice. Savjet: Na novogodišnjoj trpezi postoje jela koja se moraju naći, jedno od njih su medenjaci. Ove slastice će vam prijati i uz kafu ili čaj u svakoj drugoj prilici.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- medenjaci
- poslastica