POHOVANE TIKVICE Bez trunke ULJA, a savršeno hrskave i SOČNE!
ALOONLINE.BA/NAJŽENA.RS | Žena ∙ 07.12.21 10:19 ∙ 0
Tikvice su sada jeftine i zato je idealno vrijeme da spremate jela sa omiljenim povrćem.
Sastojci:
4 srednje tikvice
1 šolja parmezana
1 šolja prezli
origano
svjež bosiljak
2 čena bijelog luka
Za sos:
240 ml jogurta
1 čen bijelog luka
svjež korijander
Priprema:
Tikvice isijecite na deblje kriške, pa ih nauljite sa maslinovim ulje. U pliću posudu sipajte parmezan, prezle, rorigano, so, iscepkan bosiljak i izrendan bijeli luk. Sve lijepo promiješajte, pa uvaljajte tikvice sa obje strane u tu smjesu. Tikvice moraju da budu nauljene sa obje strane. Poređajte u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta.
Za sos: Pomiješajte jogurt, rendani bijeli luk i isjeckani korijander. Sjedinite i sos je gotov.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C