Najsočniji rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Sastojci:
500 g bundeve
3-4 šolje vrele vode
2 kašike putera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 šolja pirinča
100 ml belog vina
6 listova sveže žalfije
2 kašike kisele pavlake
30 g parmezana
60 g slanine
maslinovo ulje
so i biber
Priprema
Bundevu isecite na kockice, poprskajte sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu da se ispeče. Kada je pečena, ostavite da se hladi i trećinu bundeve izdvojite na stranu (to iskoristite za posipanje po rižotu). Luk isecite na kocke i propržite ga na puteru. Kada omekne, dodajte iseckani čen belog luka i pirinač. Promešajte nekoliko puta, pa nalijte belo vino. Smanjite vatru i ostavite da se krčka dok vino ispari. Kada vino ispari, dodati po pola šolje vode, poklopiti i ostaviti da se krčka. Svaki put kada voda ispari, ponavljati postupak. Na pola kuvanog pirinča dodajte bundevu i nastavite sa procesom dodavanja vode, dok se ne skuva, pa onda dodajte parmezan i kiselu pavlaku, posolite i pobiberite. Na malo maslinovog ulja propržite listove žalfije, pa dodajte rižotu. Sve dobro izmešajte da se ukusi spoje. Zatim ispržite i slaninu isečenu na listiće da postane krckava. Rižoto naspite u posudu za posluživanje, pospite izdvojenom bundevom i prženom slaninom.
BONUS VIDEO: