NAJLJEPŠE ŠNICLE SA SENFOM u umaku
ALOONLINE.BA/COOLINARIKA | Žena ∙ 09.11.21 11:55 ∙ 0
Sastojci
za 4 osobe
600 grama šnicli (srednje vel. teletina ili biftek,
može i piletina, puretina, svinjetina)
5 grama maslaca
2 kašike senfa
1 čaša crnog vina
1 malo vrhnje za kuhanje
malo soli mrvicu
Priprema
1.
Šnicle izlupati i posoliti (izlupati ih u plastićnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska a i ne oštetim vlakna od mesa. Najljepše su od teletine ili puretine u ovom jelu.
2.
Na maslacu popržiti šnicle da porumene i dobiju lijepu boju. Kad su se popržili i s jedne i druge strane i dobiju lijepu boju (staviti sa strane na tanjir), dodaj senf, čašu crnog vina i jedno vrhnje za kuhanje. Promiješaj mikserom da se ujednaci umak i vrati šnicle nazad u umak. I nek još malo prokuha.
Dobije se jako fini umak za prste polizat.
3.
Ako se nema crnog vina može i bijelo i dobije se svjetliji umak.. a koristim uvijek vino koje pijemo uz to jelo.
PRILOG može tjestenina, ali ide odlićno riža, njoki po želji i zelena salata..
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
13°C
Sarajevo
7°C
Banja luka
12°C
Mostar
8°C
Tuzla
4°C
Bihać
11°C
Bijeljina
12°C
Zenica
8°C
Prijedor
12°C