MEKANE ŠNICLE U FINOM sosu iz rerne
Sastojci
Priprema
Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, posusiti ubrusom, istanjiti cekicem, posoliti i pobiberiti. Zatim ih uvaljati u brasno i prziti na ulju u tiganju da dobiju lijepu, rumenu boju. Kada se isprze slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem. Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listica.
Na istom ulju na kome su se przile krmenadle, proprziti crni luk isjeckan na rebarca, zatim dodati sitno isjeckan bijeli luk i 3, 4 kasike brasna. U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brasno u tiganju, jos malo mijesati da se zgusne i malo posoliti.
Preliti krmenadle sosom iz tiganja, da ih potpuno prekrije sos jer ce one tecnost upiti. Poprskati ih vinom. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peci u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim otklopiti i peci jos deset minuta otkriveno.
Ponekad u preliv dodam po kašičicu slatke i ljute mljevene paprike, bude veoma fino i pikantno ;))
Posluživanje
Uz krmenadle moze se servirati pire krompir, tjestenina, pirinac…I naravno, salata po izboru, kod nas je to bio kiseli kupus ;))