JEDINSTVENE LOVAČKE ŠNICLE SA SLANINOM Meso toliko mekano da se siječe viljuškom
Sastojci:
800 g govedine ili teletine
150 g slanine
3 crna luka
50 g putera
2 ruzmarina
4 čena bijelog luka
1 kašika brašna
1 kašičica timijana
1/2 kašičice ljute crvene paprike
1 kašičica slatke crvene paprike
so, biber
1 kašičica šećera
400 ml vode
200 ml crvenog vina
1 kašika paradajz paste
Priprema:
U tavi na malo ulja propržite sjeckanu slaninu, pa je izvadite na ubrus i dodajte šnicle. Propržite sa obe strane, pa izvadite i meso. U isti tavu stavite puter, pa kada se istopi dodajte sjeckani crni luk i ruzmarin. Pržite dok ne omekša, pa dodajte mljeveni beli luk. Posle par minuta sipajte brašno, promiješajte, vratite slaninu i meso, pa promiješajte. Začinite i promiješajte, pa sipajte vodu, crveno vino i stavite lovorov list. Umiješajte i paradajz pastu, pa promiješajte i poklopite. Kuvajte oko 80 minuta. Nakon toga izvadite lovorov list i ruzmarin, pa još malo posolite i pošećerite. Promiješajte i servirajte sa pire krompirom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- lovačke šnicle
- šnicle