NAJLJEPŠA ČOKO-MOKO TORTA Najjednostavniji recept bez pečenja kora i kuvanja fila
Sastojci:
3 čokoladne kupovne kore
400 g krem sira ili maskarpone sira
150 g šećera u prahu
250 g plazme
600 ml slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
450 ml čokoladnog mlijeka
Recept za čoko moko tortu sa gotovim korama:
Maskarpone ili krem sir umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte plazmu i lagano umiješajte. Sa trećom korom je isti postupak, samo posle plazma fila cijelu tortu premažite filom od umućene slatke pavlake.Umutite slatku pavlaku, pa pomiješajte sa istopljenom mlečnom čokoladom i ponovo sjedinite mikserom. Gotovu koru izbockajte, pa bogato prelijte čokoladnim mlijekom (150 ml). Zatim premažite koru sa pola količine plazma fila, a onda preko premažite pola količine čokoladnog fila. Stavite drugu koru koju ćete preliti čokoladnim mlijekom (150 ml), a onda premažite preostalim filovima. Prvo plazma, a onda i čokoladni. Na kraju stavite treću koru, prelijte čokoladnim mlijekom (150 ml) i premažite je plazma filom, a onda cijelu tortu premažite čokoladnim filom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- ČOKO-MOKO